Post verzenden

Een groene kijk op post

De productie en verzending van postzendingen kan milieuvriendelijker. De grote postbedrijven van Nederland hebben daarom de handen ineengeslagen en Stichting Milieukeurmerk Post opgericht. Ook uw organisatie kan meedoen.

De belasting op het milieu bij het produceren en verzenden van post wordt veroorzaakt door het energieverbruik en door het gebruik van milieubelastende stoffen in de papierindustrie, drukkerijen, fulfillment-bedrijven, postsorteercentra, en tijdens afvalverwerking- en recycling.


Milieukeurmerk Post helpt postzendingen 'groener' te maken

Met hulp van Stichting Milieukeurmerk Post kunnen organisaties hun postzendingen milieuvriendelijker produceren en verzenden. Dit kan door in het ontwerp van de zending aanpassingen te doen en samen te werken met leveranciers die milieuvriendelijk produceren. Milieukeurmerk Post geeft hiervoor handvatten in de vorm van praktisch advies en een register van leveranciers.


Het logo is het bewijs

Door het logo van het Milieukeurmerk Post af te drukken kan een verzender aan ontvangers laten zien dat een postzending milieuvriendelijker is geproduceerd en verzonden. Daarvoor moet de postzending wel voldoen aan de criteria opgesteld door Stichting Milieukeurmerk Post. 


Waarom zou u als leverancier of verzender meedoen?

Door post te produceren en verzenden volgens de criteria van Stichting Milieukeurmerk Post…

… zorgt u bij ongeadresseerde postzendingen voor een vermindering tot 18% aan milieupunten en tot 33% aan CO2-uitstoot.
… zorgt u bij geadresseerde postzendingen voor een vermindering tot 31% aan milieupunten en tot 45% aan CO2-uitstoot.
… levert u richting uw klanten en aandeelhouders een aantoonbare bijdrage aan het milieu.  
... sluit u aan op initiatieven zoals ISO 14001, FSC en PEFC, waardoor u weinig extra werk heeft.
… beperkt u uw meerkosten sterk, doordat u onder meer minder post hoeft te verzenden en gebruik maakt van materialen waarvan voldoende aanbod in de markt is. Het gebruik van het keurmerk is bovendien gratis.

Folder van Milieukeurmerk Post
 

In het kort

Video Milieukeurmerk Post

Milieukeurmerk Post - Een groene kijk op post

Nieuws

Internetten is vervuilender dan het lijkt

7.10.2015

Het lijkt zo schoon: internetten. Niets is minder waar, al die data die ergens wordt opgeslagen veroorzaakt jaarlijks meer vervuiling dan de luchtvaart. Volgens een Belgische website veroorzaakt een mailtje van... lees meer
 

Rechter veroordeelt Nederland tot strenger klimaatbeleid

26.06.2015

De rechtbank in Den Haag verplicht de Nederlandse staat om de uitstoot van broeikasgassen meer te beperken dan de regering van plan is. Actiegroep Urgenda had de rechtszaak aangespannen. Nog nooit eerder heeft een... lees meer
 

Stadsdistributieproject met elektrische trucks succesvol

24.06.2015

Een proef met elektrisch vrachtwagens in het kader van het project ‘Proeftuin Elektrisch Bezorgen’ is succesvol afgerond. Alle acht trucks die deelnamen aan dit project bleken bijna een jaar lang dagelijks... lees meer